Opgeleverd

WOON& is wonen en meer op Zeeburgereiland

Kwalitatief, makkelijk, flexibel en deelbaar. Woon& is een nieuwe vorm van wonen die aansluit bij de behoeften die we tegenwoordig allemaal hebben. Samenleven en samen delen staat hier voor de hele wijk centraal. Zo worden de gevarieerde woonoppervlakten van de 120 appartementen in Woon& aangevuld met flink wat m2’s aan deelbare ruimtes. Ruimtes waar wordt gewerkt, ontspannen en afgesproken. De verkoop van Woon& startte in mei 2018 en in 2021 zijn alle woningen en appartementen opgeleverd aan de bewoners.

image alt

Variatie in lagen en hoogten

De nieuwbouw van Woon& ligt tussen de Eef Kamerbeekstraat en de Kees Broekmanstraat. In het Woon&-complex zijn 6 koopwoningen, 71 koop- en 43 huurappartementen gerealiseerd, verdeeld over 7 gebouwen. Aan het park staan 3 woonblokken van elk 7 woonlagen. Langs de zijkanten staan eengezinswoningen aan de (speel-)straat, met daartussen 2 hofjes met portiekwoningen. De scheiding tussen openbaar en privé is glashelder. Binnen een openbare buitencontour van het blok liggen uitsluitend privétuinen, de tussengelegen hofjes worden gebruikt voor de toegang naar de achterliggende gebouwen en tuinen. Onder de tuinen bevindt zich een ondergrondse kelder met circa 100 parkeerplekken en de bergingen van de appartementen.

image alt

Kwalitatief, flexibel en deelbaar

Commerciële ruimtes op de begane grond van Woon&, aan de parkzijde, bieden een goede mix van werken, winkelen, ontspannen en health-functies. Creatieve ondernemers benutten hier de kans om flexibel en sociaal te ondernemen. Zo zijn er deelbare mini-shops, die per dagdeel te huur zijn. Een Barista en verse broodjes in de ochtend, winkeltjes met groenten, fruit, taart, vis of een cadeau-shop in de middag en ’s avonds een cateraar met verse maaltijden, die je via thuisbezorgd al kunt bestellen. Dat is het gemak van een flexibel en kwalitatief hoog winkelaanbod. Als bijna vanzelfsprekend biedt Woon& naast deelruimtes ook deelfietsen en (elektrische) deelauto’s aan.

image alt

Duurzaamheid in Woon&

In de kelder onder het Woon&-complex staan 5 (door een fietsenmaker) goed onderhouden fietsen klaar voor gebruik; een bakfiets, een vouwfiets, een elektrische fiets en 2 stadsfietsen. Woon& voorziet met deze deelfietsen in duurzame mobiliteit en levert zo een bijdrage aan een beter milieu. Ook zijn de woningen en appartementen in deze wijk zeer duurzaam én voorbereid op de gasloze toekomst. Ze beschikken onder andere over een warmtenet en vloerverwarming in plaats van radiatoren, en zonnepanelen om de woning op een duurzame manier van elektriciteit te voorzien. De woningen in Woon& hebben een EPC van 0,4.