Tropische temperaturen op de bouwplaats

28 augustus '19

De Nederlandse zomer is er dit jaar weer één met flink wat pieken op de thermometer. Ook de laatste week voor de bouwvak hadden we te maken met tropische temperaturen. Maar ondanks de hitte, waardoor het werktempo als vanzelfsprekend iets lager ligt, is er toch heel veel gebeurd op de bouwplaats. Wat is de status?

Uitgerust verder

De bouwvakantie 2019 is alweer achter de rug. Uitgerust gaat de aannemer weer verder met de werkzaamheden aan de 19 woningen van Komst Zeeburgereiland. Maar voor de zomerstop zijn er ook nog heel wat werkzaamheden afgerond. Bouwnummer 002 is opgeleverd, de bouwsteiger is helemaal verwijderd en de nutsbedrijven zijn hun werkzaamheden begonnen. Bij de eerste woningen ligt de stadsverwarming binnen en de stukadoors zijn volop bezig met het sausklaar stuken van de woning. Verder zijn de volgende werkzaamheden ook nog voor de bouwvak opgepakt:

  • De spuiter is begonnen met het spuiten van de plafonds in de woningen
  • De timmermannen zijn bezig met het aftimmerwerk en hebben inmiddels de dakopbouwen van bouwnummers 003, 008 en 017 betimmerd. De betimmeringen in de portieken van de begane grond van deze woningen, de bouwnummers 6, 13 en 18 zijn daarna aan de beurt.
  • De tegelzetter is volop bezig met het betegelen van alle sanitaire ruimten en gaat aan de slag met het betegelen van de portieken van de bouwnummers 7, 12 en 15.
  • De loodgieters zijn het sanitair aan het afmonteren en aansluiten.
  • De kitter is bezig met het kitwerk in de sanitaire ruimten.
  • De elektricien is bezig met het afmonteren van de elektra.

Ongetwijfeld zijn er nog meer werkzaamheden in gang gezet, maar kort samengevat is de afbouw in volle gang en verloopt deze voorspoedig.

Opleveringsprognose

Afhankelijk van de werkzaamheden van de nutsbedrijven, blijft de opleveringsprognose gehandhaafd en is de verwachting dat de eerste woningen (m.u.v. bouwnummer 2) eind september worden opgeleverd. Nu de bouwvak is afgelopen, volgt binnenkort een nieuwe update. Er is dan een nog beter beeld van de situatie.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
Ook hier wonen? Bekijk het actuele aanbod