De bouw loopt voorspoedig

14 mei '19

De bouw van de 19 woningen van project Op Komst Zeeburgereiland loopt voorspoedig. De aannemer heeft ons wat leuke foto's van de voortgang op de bouwplaats gestuurd die we graag met je delen.

image alt

Buiten

Aan de buitenzijde van bouwnummer 02, 10 en 16 zijn de dakpannen gelegd en de werkzaamheden aan de houten gevelbekledingen afgerond. Alle metselwerkgevels zijn inmiddels geïmpregneerd.

De schilder is volop bezig met het schilderwerk van alle houten gevelkozijnen. Daarnaast is hij bezig met het keimwerk van de woningen met bouwnummer 05, 09 en 14. Aan de zijgevels op de hoogt van de derde verdieping is bij bouwnummers 04 en 11 de onderhoudsarme beplating aangebracht.

image alt

Binnen

Ook binnen gaan de werkzaamheden gestaag door. Alle dekvloeren zijn aangebracht en de stukadoor is bij de eerste woningen begonnen met het binnenstucwerk.

De houten verdiepingstrappen zijn in alle woningen geplaatst en de gibo-bouwer is bezig met de afrondende werkzaamheden aan alle binnenwanden. En ook de elektricien, loodgieter en cv-installateur zijn volop bezig met hun werkzaamheden.

image alt

Boven

Op alle derde verdiepingen zijn de houten plafondgeraamtes aangebracht. De blauwe blokjes op de foto's worden de uiteindelijke lichtpunten. Over het houten geraamte worden gipsplaten bevestigd waarna deze met stucwerk worden afgewerkt tot een mooi plafond. De woningen met bouwnummers 05, 09 en 14 hebben een dakkoepel. Deze zijn inmiddels ook aangebracht.

Bij de smid

Onlangs hebben de kopers van bouwnummers 03, 08 en 16 de gelegenheid gehad een kijkje te nemen in de smederij waar de stalen wenteltrappen voor deze woningen worden gemaakt. Deze trappen zijn nu in productie en worden vanaf week 22 worden geplaatst.