Opgeleverd

Wonen op KOMST

KOMST is een bijzondere nieuwbouwwijk op Zeeburgereiland. Wonen in KOMST staat voor levendigheid. Dat uit zich op verschillende manieren. Zo zijn er voor de 19 stadswoningen 7 ontwerpen gemaakt, vormgegeven door 6 architecten. Dat creëert een speels en vrolijk straatbeeld. Wat KOMST nog meer uniek maakt, is het hergebruik van oude (bouw)materialen. Goed voor het milieu, maar ook levendig en vrolijk. Dat is KOMST. De verkoop van de woningen startte in april 2017, de bouw ging in oktober 2018 van start. Alle woningen zijn opgeleverd en bewoond.

image alt

Nieuw wonen met een oud gevoel

KOMST is uniek doordat de 19 stadswoningen zijn vormgegeven door 6 (Amsterdamse) architecten met elk zijn eigen expertise en stijl; Urban Echoes, SJO Architecten, MAATworks, Border Architecture, BLOC7 Architecten en BETA. De uitstraling verschilt per ontwerp en bovendien is er bij de bouw van de nieuwbouwwoningen in KOMST gebruik gemaakt van oude (bouw)materialen. Zoals prachtige glas in lood elementen, oude luiken, rustieke ornamenten, versiering van kozijnen of oude stenen in de gevel. Elke architect heeft zijn eigen specialisme naar voren gebracht in het ontwerp. Dit zorgt niet alleen voor een speels en levendig straatbeeld in KOMST, maar de recycling van oude materialen is natuurlijk ook nog eens duurzaam.

image alt

Duurzaamheid op KOMST

Bij de ontwikkeling van nieuwbouwwijken en -woningen heeft BPD oog voor het milieu én voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld door te kiezen voor duurzame energie in de woningen en een groene, klimaatbestendige inrichting van de woonomgevingen. Zo ook bij de nieuwbouw op Zeeburgereiland. Zoals gezegd is er bij de bouw van de woningen in KOMST gebruik gemaakt van recycling. Bovendien zijn de woningen volledig geïsoleerd, voorzien van mechanische ventilatie én aangesloten op stadsverwarming.