Logo Logo

Alles binnen handbereik

Het Amsterdamse eiland is in wording. Straks heeft Zeeburgereiland zijn eigen voorzieningen en hotspots. Voor nu kun je terecht bij alles wat de buurt te bieden heeft. En dan hebben we het niet alleen over winkels, restaurants, scholen en (zorg)voorzieningen op IJburg, in Noord en het centrum van Amsterdam. Water, strand en groen. Ook hiervan kun je eindeloos genieten, en dat binnen de ring van Amsterdam. Naast de bekende silo's komt in het hart van de buurt een prachtig speel- en sportpark.

Voorzieningen Zeeburgereiland

Onderwijs en scholen

In de Sportheldenbuurt is reeds een basisschool geopend en er is ruimte voor middelbare scholen en meerdere speelplekken voor jong en oud. De basisschool is gevestigd in een multifunctioneel gebouw, waar ook een kinderopvang en een naschoolse opvang zijn gevestigd. Het IJburg College 2 is nu nog gehuisvest in een tijdelijk gebouw op één van de toekomstige sportvelden, maar plant de deuren van de nieuwbouw aan de Geertje Wielemastraat in december 2016 te openen. Naast het IJburg College komt een ROC.

Sport en spel

Midden in het hart van de Sportheldenbuurt komt de Urban Sport Zone. Deze bestaat uit sportvoorzieningen en een 3000 m² skatepark, de Urban Skate Zone. Het overige deel van de Urban Sport Zone wordt parkachtig ingericht. Naast de Urban Sport Zone is ruimte voor twee sportvelden.

Restaurants en café's

Restaurant Haddock; de gemoedelijke, kindvriendelijke maar toch ook zakelijke plek aan het IJ! Een unieke plek waar het heerlijk vertoeven is in het gezellige restaurant of op het grote terras met uitzicht op het water.

The Cruise Inn; Het rock & roll café van Nederland: The Cruise Inn, Amsterdam. Livemuziek, rockabilly, jive en rock n roll.

 

Tijdelijke initiatieven

Op Zeeburgereiland zijn een aantal tijdelijke initiatieven waar je gebruik van kunt maken. Zo heb je bijvoorbeeld Wind 'n Wheels. Blokarten in Amsterdam. Landzeilen op Zeeburgereiland.

Ook hebben de bewoners een moestuin genaamd Zeeburgertuin opgezet. Iedere eerste zondag van de maand komen de bewoners samen om 10.30 voor koffie, tuinnieuwtjes en om samen te werken.

Ook restaurant Haddock is een tijdelijk initiatief.

Gezondheid

Binnenkort vestigt Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG) zich op Zeeburgereiland. De bouw van het moderne gezondheidscentrum gaat al snel van start. SAG Gezondheidscentrum Sportheldenbuurt gaat zich vestigen op de begane grond van blok 22B. Naast een huisartsenpraktijk zullen ook andere eerstelijnszorgverleners zich hier gaan vestigen. Op dit moment is er een tijdelijke locatie op Zeeburgereiland, in het IJburgcollege 2. Bewoners van Zeeburgereiland kunnen hier al terecht bij de huisarts voor ongelukjes of andere spoedzaken. 

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?